Hela den här dagen gick ut på att hitta grönt te-och vanilj-glass.

Inte många människor är vakna när vi äter medhavd frukost bredvid baseball arenan i Ueno Park. Några hemlösa sover på bänkarna, det är varmt nog hela natten även om det duggregnar lite. Det som jag trodde var persikojuice var i själva verket fruktgelé, annars inga stora överraskningar. Trekantsbröd och yoghurt. Ingen glass.
Fler och fler människor kommer till parken under dagen, ensamma mammor och ensamma pappor med sina småkids eller småhundar.

Så slutligen fann vi en glassbil, så vi bestämde oss för att köpa en glass efter musee-vistelsen, Japansk historia på Nationalmuseet. Utställningen höll hus i stora ekande salar och bestod av samuraj-svärd, dräkter, skrifter och skulpturer. Det tog helt andan ur oss. Så när vi  kom ut dök det upp en polisbil precis när vi skulle handla glassen. Tydligen hade inte glassbilen tillstånd att stå parkerad där så tji fick vi. Polisen skämde ut glasshandlaren rejält, för demklev inte ur polisbilen och tog uppgifter på ett diskret vis, istället ropade de ut i megafonen så hela torget hörde medan glasshandlaren packade ihop och åkte iväg. Snopet.

Tempura till lunch!
Resten av dagen spenderade vi i Shinjuku/Ueno närmare bestämt på två favoritbutiker: Tokyu Hands och Yamashiroya. Leksaker för vuxna och barn. Bigitta gillade kapselmaskinerna och alla figurer, Björn gillade den dansande starwars robot-kören och alla science toys, jag gillade mest alla pussel! Sailor moon pussel!

Vi åt japansk fast food till middag på Yoshinoya ris/curry och andra skålar med olika innehåll. Gott!

Björn fick inte sin grönt te-glass så han avslutade med en mjukglass på tub från Family Mart istället.

PS. Somliga av oss är sjuka (förkylda) men säg inget så kanske det inte märks.