En lång dag. Somliga sov på planet, andra inte. När vi landat så tog vi keisei skyliner från Narita till Ueno, och där besökte vi hotellet (apa) för att lämna allt bagage. Vi bestämde oss för att försöka hålla igång så länge som möjligt, så vi begav oss mot Asakusa för att se Sensoji templet. Denna gången så hittade vi helt bland tunnelbanelinjerna, Tokyo vårt andra hem <3

Sensoji är ett exempel på hur Japans kultur skiljer sig från det vi är vana vid. Bön och pengar och tur är koncept som hör samman. Många köper en rökelse för att sätta i den stora gemensamma rökelsekaret, andra skriver små böner på lappar och hänger upp i ett träd, barn slänger pengar i en djup brunn, 100 yen för att ringa i en klocka i templet.

Vi besökte också Tokyo sky tree, och det var värt på så många olika sätt, stad så långt det går att se och så Fiji längst bort i horisonten, även om det var disigt.

Sen så kraschade vi, såklart, på hotellet. Sov eller såg på tv en liten stund innan vi kämpade oss ut för en middag djupt inne i Ameyokos virrvarr av färsk fisk, adidas-skor och pachinko.
We out.

img_1377dscf1830