Jonathan’s frukost, pannkakor, toast och yoghurt. Och så gratis dricka-buffé då, alla slags juicer, téer och kaffe kaffe kaffe.

Imperial palace var som vanligt väldigt väl vaktat. Dubbla vallgravar, grindar, broar, militär vid varje ingång. Ändå såg vi en person bli eskorterad ut från området av 7 poliser, osäker på omständigheterna men det var mer dramatik än vanligt. Flera svarta bilar körde in på området senare, Silvia och CG kanske?

På Mori Art Museum (Mori Tower 52:a våningen) såg vi utställningen “Universe and Art” hur konsten har skildrat universum genom tiderna, från stjärnkartor ristade i stenblock, skrifter/poesi från 1200-talet, stjärnkikare från 1700-t, anteckningar och böcker av Copernicus och Galileo till videokonst från både 70tal och nya verk från 2016. Coolt.

Dagen avslutades på “pizza&wine” mycket hippt ställe som var fullsatt av japanska “salarymen” som tar en AW (bordet bredvid oss beställde in två stycken bag in box rödvin faktiskt) innan de tar in på ett capsule Hotel 🙂