Så sitter vi återigen på rummet efter en lång dag. (Det regnade hela dagen, men trots det så var det fruktansvärt varmt).
Till frukost åts currynudlar och ris, ja det är mystiskt att äta ris till nudlar, men jag har lärt mig att uppskatta riset i japan.

kappabashiteacup
Balkong-kopp Close

Vi har varit i kitchen ware town, som är en lång gata där de bara säljer köksprylar. Trodde aldrig gatan skulle ta slut när vi väl gått en bit in på den, och längs trottoarerna spelas en kort jingel i dansbandsstuk “Kappa-Bashi” som tydligen är namnet på gatan (eller området, eller köksprylarna, det är lite oklart). Så när vi kommit så långt på gatan att vi har lessnat så känns det inte särskillt värt att gå hela vägen tillbaka, så vi irrar bort oss i något som liknar bostadsområden. Med min suveräna intuition (och lite hjälp från gps’en) så hittar vi till Tokyo Metro, tunnelbanan.

Därefter går vi runt i en gigantisk leksaksbutik i Ueno, och shoppar souvenirer en stund. 6-7 våningar med olika teman på varje våning. Jag förstår att ni är avundsjuka.

Shibuya, som är ändhållplatsen på vår tunnelbanelinje fast åt andra hållet, var vårt nästa resmål.
Allt är mest som en suddig neonblinkande dimma därifrån, men slutligen kom vi hem med åtskilliga kassar, oändligt mycket fattigare och mätta i magen av någonting som jag gillade hemskt mycket men som Björn inte verkade så imponerad av.
Någon slags stark tofu i soja och grönsaker, väldigt hett.

shibuyacake
mmm sakura mushi cream Close

Vi bestämde oss för att testa japanska bakelser, Björn fick en stor brun sockerkaka med en ekorre på. Den innehöll någon slags smet som smakade oboy, och den var tydligen väldigt värd.
Jag fick en liten rosa klump. Som hette mushi cream, med smak av sakura (som efter vad jag har förstått betyder blomma, och ja det är mycket konstigt att äta ett bakverk som smakar blomma). Föreställ dig seg slemmig mandelmassa med fettfri kall glass innuti. Ett tag funderade jag på om det var en slags tvål jag hade fått.
Det tredje bakverket vi testade vill jag inte ens kommentera. Kan nöja mig med att tala om att de hade mosat en potatis, blandat med ägg och kylt en stund.