Archives for category: Multiple shopping

Idag var vi i Tokyo bay och den planterade ön Odaiba, en helt artificiell Ö byggd i Tokyo Bay. De fick väl inte plats med alla varuhus och arcadhallar i Tokyo så de började bygga nya öar istället…
rainbowbridgeodaiba

Här är knappt hälften av en imponerande vy Close

Det var iaf en sjukt najs dag, lite mulet väder men det gjorde inget.
Först frukost i Ueno på Bagels&Bagels, sen Yamanote line till Shimbashi och därefter Yurikamome till Odaiba.

Tåg och tunnelbanorna funkar suveränt i Tokyo, det är avgångar i princip hela tiden (var 3:e minut), stationsnamnen står på engelska (nästan alltid). På de lite lyxigare tågen är det en LCD skärm över varje utgång där all info står, nästa station, hur många minuter det är kvar till alla stationer från där du är nu, vart alla upp/nergångar från perongen är relativt din vagn på tåget etc. Vi åker på s.k Suica-kort. Smarta kort som man sätter in pengar på, fungerar på allting åkbart i Tokyo. Kortet hålls upp mot läsaren när man kliver på, och igen när man kliver av, så räknar maskinen automatiskt ut hur mycket biljetten kostar. Sjukt smart.

Tåget går på autopilot over Rainbow Bridge, mycket trevlig utsikt över bukten.
Väl framme spanade vi först på frihetsgudinnan sen på Fuji TV building som inte riktigt gör sig på bild, den är typ 20ggr större i verkligheten.
Sen avverkade vi 3 shoppingcentra på rad. Vi har varit/tittat in i flera hundra butiker och restauranger idag… snurrar fortfarande lite i bollen.
Det finns för mycket att berätta, orkar inte skriva ner allt. Men kan ju näna några godbitar;
Venus Fort är ett en gigantisk “mall” byggd som en europeisk (italiensk?) stad från 1700-talet. En inomhus himmel i taket som skiftar från solupgång till solnedgång ett par ggr om dan 😀

rollydaibasony
Den snurrar och klickar i takt med muiken Close

Inne på Sony Style hittade vi allt nytt och coolt från sony, toksnygga datorer, MP3spelare, plasmaskärmar och surroundsystem. Det vi verkligen fastnade för var “Rolly” en dansandes, snurrandes blinkande MP3 spelare 😀 Hur grym som helst. Man måste se den för att förstå… 😀

venusfort
Nämen fia, det kan du ju inte skriva Close

Fia som påstår att hon inte gillar att shoppa fick man hålla i tyglarna, blev ändå en del kläder inhandlat, för mig också 😀
Det är verkligen blandat dyrt och billigt beroende på vara och inköpsställe. Exempel:
Ett glas vatten på restaurang, 500Y, maten kostade 980Y.
Paraply 100Y (knappt 6kr), Plastleksak 7cm 4000Y, liknande plastleksak men uppenbarligen inte lika åtråvärd 300Y.
Överlag är japan riktigt prisvärt.

Så sitter vi återigen på rummet efter en lång dag. (Det regnade hela dagen, men trots det så var det fruktansvärt varmt).
Till frukost åts currynudlar och ris, ja det är mystiskt att äta ris till nudlar, men jag har lärt mig att uppskatta riset i japan.

kappabashiteacup
Balkong-kopp Close

Vi har varit i kitchen ware town, som är en lång gata där de bara säljer köksprylar. Trodde aldrig gatan skulle ta slut när vi väl gått en bit in på den, och längs trottoarerna spelas en kort jingel i dansbandsstuk “Kappa-Bashi” som tydligen är namnet på gatan (eller området, eller köksprylarna, det är lite oklart). Så när vi kommit så långt på gatan att vi har lessnat så känns det inte särskillt värt att gå hela vägen tillbaka, så vi irrar bort oss i något som liknar bostadsområden. Med min suveräna intuition (och lite hjälp från gps’en) så hittar vi till Tokyo Metro, tunnelbanan.

Därefter går vi runt i en gigantisk leksaksbutik i Ueno, och shoppar souvenirer en stund. 6-7 våningar med olika teman på varje våning. Jag förstår att ni är avundsjuka.

Shibuya, som är ändhållplatsen på vår tunnelbanelinje fast åt andra hållet, var vårt nästa resmål.
Allt är mest som en suddig neonblinkande dimma därifrån, men slutligen kom vi hem med åtskilliga kassar, oändligt mycket fattigare och mätta i magen av någonting som jag gillade hemskt mycket men som Björn inte verkade så imponerad av.
Någon slags stark tofu i soja och grönsaker, väldigt hett.

shibuyacake
mmm sakura mushi cream Close

Vi bestämde oss för att testa japanska bakelser, Björn fick en stor brun sockerkaka med en ekorre på. Den innehöll någon slags smet som smakade oboy, och den var tydligen väldigt värd.
Jag fick en liten rosa klump. Som hette mushi cream, med smak av sakura (som efter vad jag har förstått betyder blomma, och ja det är mycket konstigt att äta ett bakverk som smakar blomma). Föreställ dig seg slemmig mandelmassa med fettfri kall glass innuti. Ett tag funderade jag på om det var en slags tvål jag hade fått.
Det tredje bakverket vi testade vill jag inte ens kommentera. Kan nöja mig med att tala om att de hade mosat en potatis, blandat med ägg och kylt en stund.