Två gamla goda ställen för shopping. Äntligen fick jag fylla upp resväskan med kapsel-leksaker och kläder! Som jag har längtat! I två hela dagar så gjorde vi knappt något annat än att gå i butiker. Loft, Tokyo hands är superfina butiker som har allt för att inspirera till fina hem och kreativa diy projekt. Ett ställe hade 3D skrivare som kunde hyras för att printa ut sin egen design. Sugoi!!!

   
Vi fick även rullbands-sushi på GENKI SUSHI, det betyder kort och gott ‘bra sushi’. Vi åt bläckfisk (squid) och bläckfisk (octopus) jag vet inte om vi har några specifika ord för det på svenska? Norsk lax hade de, och så tonfisk förstås. Tamago (ägg) och mussla var annars en favorit!


Inga pretzels dock, Auntie Annie har helt försvunnit verkar det som. Vi hoppas verkligen på att odaiba levererar!

På kvällen mötte vi Linnea och Fabian på Wise Owl Inn, ett hotell som har en livs levande uggla i receptionen! Den sitter i fönstret och välkomnar alla men burrar upp sig om det kommer hundar. De verkar gilla ugglor här i Japan, och eftersom att det är oktober så är allting dekorerat för halloween, inklusive ugglorna. Det gillar vi!

 

Vi åt middag på en Izakaya (japansk ‘pub’) i Roppongi vars inredning sägs har inspirerat Quentin Tarantinos ‘Kill Bill’. Jag kan verkligen förstå det, öppet kök så vi kan se när de lagar maten, spännande dekor i flera våningar och en scen med live musik, trumslagare som körde igång så att det kändes ända in i benen. Jätte god mat (olika slags grillspett) och öl (Björn med!), vi var otroligt impade att L och F lyckades hålla sig vakna hela kvällen.