För tredje gången i livet så åkte vi till Hakone för att se skulpturer och konst högt uppe i bergen. Först en lång tågresa ut ur Tokyo med expresståget ‘romancecar’. Lite oklart varför det heter så, men det var väldigt fint och de går runt med en vagn och säljer sötsaker precis som på Hogwarts-tåget. Väl framme i Hakone-yumoto så åt vi en RIKTIG grönt té-glass, du vet att den är riktig därför att den kittlar/kliar på tungan, lite oklart varför det också men det är ju kul. 

 

Sedan så tog vi oss vidare med ett litet tåg som sicksackar uppför berget, det är där uppe som open air museet finns. Med skulpturer från hela världen (även Sveriges Carl Milles). Birgitta gillade det lika mycket och förstod direkt varför vi har valt att åka tillbaka så många gånger, det var jätteroligt! Vi gick runt så länge vi orkade och så badade vi fotbad i heta källor för att orka lite till. En av årets nyheter var en staty i guld och en i silver av två ‘människor’ iklädda lakan som sträcker på sig. Bättre kan jag inte förklara hur de ser ut men de var super duper fina!

 

Två strapatser till innan vi var högst uppe på berget. Ett litet tåg som drogs upp med lina med flera stopp längs vägen för alla ryokans, och så en linbana över det vulkaniska området.