Det finns ett hemskt fint rev på en av öarna utanför Okinawa, ett sånt där rev där korallerna fortfarande är vid liv och hundratals fiskarter i tusentals exemplar håller hus. En timmes båtresa på ett skumpigt hav och en kortare bussresa bara, sen så är vi i vattnet. Det är djupt nog att inte påverkas alltför mycket av tidvattnet, andra stränder häromkring blir alltför grunda större delen av dagen. Som den där stranden med alla sjögurkorna. Hu, min mardröm, hoppas ni har sluppit höra om den.

 

XIAOYI

Vi såg stora en-meters, små avlånga, platta (kirurg?), runda, fyrkantiga (koffert?), clownisar, regnbågsfärgade, blå, prickiga, en giftig orm, musslor, julgrans-maskar, och flera andra sorters. På land såg vi katter, krabbor, en spindel som var stor som hela min hand och inte bara handflatan utan alla fingrarna också!

XIAOYI

Det regnade hela dagen tror jag, men var mest under ytan så jag kan ju inte vara helt säker… Lite solbränd på ryggen blev vi ändå så solen var nog där någonstans.

Så åt vi curry/nudlar/stekt ris och drack mango juice. Precis som det ska vara på denna ö.